Skip to main content

Kom 2 nov. naar onze werksessie ‘Circulair ontmantelen’ tijdens NRP Congres

Benieuwd naar de inzichten die we tot nu toe hebben opgedaan? Dit jaar zal Gebouwenmarkplaats onderdeel zijn van het (On)benut Potentieel Congres op donderdag 2 november, georganiseerd door het Nationaal Renovatie Platform in De Titaan. Dit evenement brengt professionals en geïnteresseerden uit de renovatie- en (gebieds-)transformatiesector samen die zich inzetten voor een duurzame transitie van onze bestaande gebouwde omgeving. Belangrijke thema’s zoals herbestemming, wonen, energie en materialen zullen de revue passeren tijdens inspirerende lezingen, interactieve werksessies, boeiende rondleidingen en talkshows.

Gebouwenmarktplaats zal op deze dag een werksessie houden over Circulair ontmantelen: van Circle of Blame naar Circle of Opportunity.

Impactvol bouwen op basis van het bestaande

Nú impact maken, vraagt om ontwikkelen op basis van het bestaande. Een veelgehoorde reden waarom dat niet lukt: we willen zelf wel, maar de ketenpartner niet. In deze sessie doorbreken we deze Circle of Blame, met vertegenwoordigers uit de hele keten. Mirjam Schmüll (initiatiefnemer Gebouwenmarktplaats) gaat in gesprek met Arnout Selles (Technisch Planontwikkelaar bij Groothuis Bouwgroep), Jan Willem ter Steege (Popma Ter Steege Architecten), Robin Clement (RGS Groep) en Marga van Beek (directie vastgoed Universiteit Utrecht). We onderzoeken wat er nodig is om met elkaar te bouwen met grote bouwdelen uit gesloopte panden. Je hoort welke bezwaren er leven bij je ketenpartners, en hoe zij jou zien. Omdat begrip voor de positie van de ander de Circle of Blame doorbreekt en zorgt voor impactvol bouwen op basis van het bestaande.

Waar en wanneer

Datum: 2 november 2023

Tijd: 12.00 – 19.00 uur

Locatie: De Titaan, Den Haag.

Tickets: reserveer je hier.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief!