Skip to main content

Martinus G. de Bruingebouw

Utrecht

Vogelvlucht Martinus G. de Bruingebouw

Het Martinus G. de Bruingebouw is een begrip voor de Utrechtse student diergeneeskunde. Sinds 1965 is het gebouw onderdeel van deze faculteit op het huidige Utrecht Science Park. Het gebouw bestaat uit een variëteit aan bouwdelen, met hun eigen bouw- en renovatiedatum, karakter en gebruik. Het oudste deel is in 1965 gebouwd en in 2010 is de laatste renovatie uitgevoerd.

Het is een bijzonder gebouw met kantoorruimtes, een collegezaal, een stal, practicaruimtes en operatiezalen. Met zijn bijna 16.000 vierkante meter oppervlak biedt dit gebouw daarom volop mogelijkheden voor hoogwaardig hergebruik!


Kenmerken

Eigenaar:
Universiteit Utrecht

Adres:
Yalelaan 7, Utrecht

Bouwjaar:
1965 met renovatie in 2004, 2007, 2010 en 2012. Nieuwe delen toegevoegd in 2009.

Oppervlakte:
circa 16.000 m² bvo

Functie:
onderwijs, kantoren, onderzoek, dierenverblijf

Beschikbaar:
Verwacht 2025/2026


Rondleiding


Kansenscan

Repurpose heeft in opdracht van Universiteit Utrecht een kansenscan voor circulaire ontmanteling uitgevoerd, waarbij er veel materialen als kansrijk zijn geïndentificeerd voor hoogwaardig hergebruik. Onder andere complete constructieonderdelen, de hal, gevelkozijnen, vakwerkliggers, schuifdeuren, gevelmateriaal en akoestische plafonds. Er is gekeken naar massa & milieu-impact, conditie, demonteerbaarheid en courantheid. Bekijk hier de gehele rapportage.

“Voor wie zijn project adoptief inricht en voldoende (onder)zoektijd reserveert, is het Martinus G. de Bruingebouw een interessant materialendepot. Bij een match verwacht ik een interessante milieu-impactreductie en bij sommige producten zelfs een overall kostenbesparing. Een prachtige kans voor de eigenaar om de kansrijke gebouwonderdelen zelf in te zetten in nieuwbouw.”

– Bas Slager, Repurpose


Potentie

DOOR architecten heeft in opdracht van Gebouwenmarktplaats ter inspiratie twee fictieve adoptiegebouwen uitgewerkt om de potentie van het Martinus G. de Bruingebouw te visualiseren. Een circulair paviljoen (circa 1.000 m²) en een kantoorgebouw (circa 5.500 m²). Bekijk hieronder de prachtige schetsen met de potentie van het donorgebouw!

Scenario 1

Circulair paviljoen

Bij het circulair paviljoen in het groen ligt de focus op vakkundig ‘gerefurbished’ elementen.

Scenario 2

Kantoorgebouw

Voor het kantoorgebouw is gekozen voor ‘gewoon goed’ hergebruik van complete constructies en ‘gereviseerd’ hergebruik van kleinere onderdelen.


Foto’s


  Downloads


  Interesse?

  Vul het formulier hieronder in of neem contact op met Team Gebouwenmarktplaats: 

  E-mail: info@gebouwenmarktplaats.nl
  Telefoon: 06 – 24 64 31 47


  Contactformulier

  "*" geeft vereiste velden aan

  Nieuwsbrief