Skip to main content

Gebouwenmarktplaats stapt op de TBI Klimaattrein

Wij zijn ontzettend trots op de financiële ondersteuning van de TBI Klimaattrein: een maatschappelijk initiatief van TBI vaart te maken op weg naar het Klimaatakkoord van Parijs. Onze collega Hylke Faber pitchte ons initiatief voor de jury: dé plek waar je vroegtijdig gebouwen vindt die verplaatst of ontmanteld worden. 

Sneller, radicaler en samen op weg naar Parijs

“De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor 40% van de emissies. Met innovaties als houtbouw, CO2-arm beton en fossielvrije energie maken we al stappen in de goede richting, maar om Parijs te halen, moet het allemaal veel sneller, radicaler en vooral samen”, aldus Douwe van den Wall Bake van de TBI Klimaattrein, “daarom ondersteunt TBI vooruitstrevende organisaties en initiatieven in de bouw.”

Wij zijn ontzettend trots op de support en pakken in sneltreinvaart door om materiaal, energie en CO2 te besparen door te ontwikkelen, ontwerpen en bouwen op basis van het bestaande.

Wat gaan we doen?

De komende maanden werken we aan:

    • een nieuwe sloopuitvraag gericht op hoogwaardig hergebruik in nieuwe doelgebouwen
    • het verder in kaart brengen van vrijkomende gebouwen

Doe je ook mee?

Ben jij de aangewezen persoon om ons te helpen met:

    • Het inzichtelijk maken van welke te verplaatsen en ontmantelen panden beschikbaar komen;
    • En/of het opstellen van een circulaire uitvraag/passage gericht op hoogwaardig hergebruik van te slopen panden, die gebruikt kan worden in tender uitvragen?

Dan komen wij graag met je in contact!


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief!